Het Koerdisch Instituut is bijzonder verheugd en fier om te kunnen melden dat Rojin Ferho de Vlaamse winnares is van Belgodyssee 2019. Belgodyssee is een jaarlijks terugkerende radiowedstrijd van het Prins Filipfonds, VRT en RTBF. Het is een prestigieuze wedstrijd voor beloftevolle journalisten in spe.

Rojin is studente van de opleiding Journalistiek aan de Erasmushogeschool Brussel, en als bestuurslid ook nauw betrokken bij de werking van het Koerdisch Instituut.

Het thema van Belgodyssee was dit jaar de klimaatopwarming en nieuwe initiatieven op het vlak van duurzaamheid. Rojin bezocht voor haar Radio Eén-reportage ‘Weegbree’, een ecologische leefgemeenschap in Sint-Katelijne-Waver.

Zeven Vlaamse en acht Franstalige laatstejaarsstudenten (of net afgestudeerden) werken in duo’s samen binnen het opgelegde thema. De kandidaten maken elk een radioreportage, een webartikel en bijdragen op sociale media.

De beste reportage levert een betaalde stage van zes maanden bij VRT NWS op. Die begint meestal net nadat de studenten zijn afgestudeerd. Een prima start op de arbeidsmarkt. Verscheidene winnaars zijn immers in het verleden bij de VRT blijven werken.

 

F
E
E
D

B
A
C
K