De Koerdische partijen in Syrië verzetten zich als sinds het uitbreken van de burgeroorlog in Syrië tegen geweld en tegen buitenlandse inmenging. Zij pleiten voor een onderhandelde en democratische oplossing. Met deze manifestatie willen we een signaal geven aan de Belgische en Europese beleidsmakers dat een militaire interventie in Syrië het leed van de Syrische burgers – ongeacht hun religie, afkomst of ideologie – enkel maar zal vergroten.

De betoging verzamelt om 14h00 voor het Noordstation en trekt daarna, vanaf 15h00, via het Rogierplein, Madouplein en het Shumanplein naar het Jubelpark.

Wij roepen de pers van harte op aanwezig te zijn op deze betoging voor vrede in Syrië en tegen buitenlands militair ingrijpen.

Voor interviews : Kamer Khalil (FR): 0488/77.88.98 – Bengin Hadj (NL): 0499/25.26.17

Indien beiden niet beschikbaar: Derwich M. Ferho (NL): 0479/56.29.62

 

Koerdisch Instituut Brussel, met de steun van Vrede vzw roept op tot

Solidariteitsmars, Vrede en democratie in Syrië! Zelfbeschikkingsrecht voor de Koerden!

Zaterdag 31/08, Noordstation, Samenkomst: 14h00

Vertrek: 15h00, Einde: Jubelpark

De Verenigde Staten, Frankrijk, het VK, Turkije en hun bondgenoten bereiden zich voor op een militaire interventie in Syrië. Dit zal enkel leiden tot meer bloedvergieten en meer geweld, zonder uitzicht op een vredevolle en duurzame oplossing voor de burgers in Syrië, ongeacht hun religie, etniciteit of ideologie. Syrië is niet de speeltuin van internationale machten, maar hoort een multi-etnische en multireligieuze, tolerante samenleving te zijn.

We roepen u van harte op zaterdag mee te stappen in een solidariteitsmars voor vrede en democratie in Syrië en voor zelfbeschikkingsrecht voor de Koerden. De Koerden vormen de tweede grootste etnische groep in Syrië en kiezen als sinds het uitbreken van de burgeroorlog voor een vredevolle, onderhandelde oplossing. Bij een militaire interventie dreigen zij de prijs te betalen voor het varen van hun eigen koers. Een buitenlandse tussenkomst in Syrië betekent immers militaire en politieke steun aan fundamentalistische, aan Al-Qaeda gelinkte groeperingen die dood en vernieling zaaien in Syrië en de Koerdische regio. Tienduizenden zijn al gevlucht voor het genocidale geweld van de Westerse “bondgenoten” in de Koerdische regio. 

Hef uw stem tegen de chaos in Syrië! Laat voor één keer de stem van de Koerden horen in hun strijd voor vrede en democratie!  Geen vrede met oorlog!

 
F
E
E
D

B
A
C
K