Deze campagne mobiliseert steun voor de wederopbouw van de Koerdische regio’s in het noorden van Syrië (Rojava) en de Yezidi-stad Shengal (Sinjar) in Irak. Deze werden beiden zwaar gehavend toen ze in 2014 aangevallen werden door de Islamitische Staat en de wederopbouw kost handenvol geld.

Daarom lanceerde het Koerdisch Instituut de idee van de benefietetentjes voor Rojava & Shengal.

https://www.kurdishinstitute.be/organiseer-een-koerdisch-etentje-voor-rojava-en-shengal-tijdens-de-warmste-week-2/

https://www.facebook.com/KoerdischeEtentjes/

Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft voor de organisatie van een informatief etentje over deze boeiende regio’s; van recepten en inkledingstips tot en met muziek en films of documentaires die u kunt vertonen tijdens uw benefietavond of -middag. De opbrengst kunt u doneren aan een van de wederopbouwprojecten die wij steunen.

Niet enkel een aangename en lekkere manier om kennis te maken met de Koerdische cultuur, maar tegelijk een broodnodige hulpactie voor de zwaar getroffen bevolkingsgroepen daar.

Smakelijk!

Wist je dat?

Tijdens de Warmste Week – de opvolger van Music for Live van Studio Brussel – is het Koerdisch Instituut een van de ‘goede doelen’ waarvoor u geld kunt inzamelen. U kunt bijvoorbeeld een etentje organiseren ten voordele van de wederopbouw van Rojava & Shengal, maar ook door andere benefietacties zijn warm welkom.

F
E
E
D

B
A
C
K