Net zoals vorig jaar neemt het Koerdisch Instituut deel aan de alombekende “Warmste Week”. Het goede doel waar wij ons dit jaar op richten laat zich raden. Sinds oktober startte de Turkse invasie gericht tegen de Koerdische regio’s in Noord-Syrië. De gevolgen zijn desastreus en er is grote nood aan humanitaire hulp.
Vrijwilligers en geïnteresseerden zijn méér dan welkom om mee te helpen, enerzijds om zich in te schrijven voor een vrijwilligersproject (via de website van De Warmste Week), en/of anderzijds om zelf het initiatief te nemen voor een actie in het kader van dit project.

Waarom “Steun aan Rojava”?

De beelden van de Turkse invasie in Noord-Syrië liggen nog vers in het geheugen. Een agressie die heel recent startte in oktober en die eigenlijk nu nog steeds volop aan de gang is. Na hun jarenlange strijd tegen Islamitische Staat worden de Koerden in hun eigen autonome regio (Rojava) opnieuw overrompeld met alle desastreuze gevolgen van dien. Er is terug sprake van honderden doden en gewonden onder de burgerbevolking en een vluchtelingenstroom van enkele honderdduizenden. De Turkse staat en jihadistische milities doen er alles aan om het democratisch project dat de Koerden in Rojava hadden opgebouwd letterlijk met de grond gelijk te maken. De nood aan humanitaire hulp in Noord-Syrië is bijzonder groot.

De Koerden hebben er alles aan gedaan om ons te vrijwaren van de terreur van Islamitische Staat, met ongeveer 12.000 doden tot gevolg. Het is nu aan ons om hen niet in de steek te laten.

De opbrengst van dit project gaat integraal naar de Koerdische Rode Halve Maan (“Heyva Sor a Kurdistanê”). Deze non-profit organisatie regelt alle noodzakelijke humanitaire hulp aan de burgerbevolking in de Koerdische regio’s van Noord-Syrië.

F
E
E
D

B
A
C
K