Gepubliceerd door SAP-Rood op 22 oktober 2015

femme-blessee-attentat-ankara.jpg.

Op 10 oktober werden minstens 106 activisten gedood en raakten honderden gewond in een aanslag op een demonstratie voor vrede en democratie in Ankara, Turkije. Verschillende mensen worden nog steeds vermist.

De slachtoffers werden gedood door twee zelfmoordterroristen. Hoewel de aanslagplegers al werden gevolgd door de politie, waren er geen veiligheidsmaatregelen om de demonstratie te beschermen. De politie verscheen pas na de explosies ter plekke: ze blokkeerde de doorgang voor ambulances en bestookte de overlevenden met traangas.

Mensen die probeerden hun gewonde vrienden en kameraden te helpen werden aangevallen door de politie. Deze verwaarlozing van hun verantwoordelijkheid en de wreedheid van de kant van de machthebbers had nog meer doden en gewonden tot gevolg.

Onder de slachtoffers waren actieve vakbondsleden, feministes, socialisten, studentenactivisten, anarchisten, sociaaldemocraten, communisten en sympathisanten van de Koerdische beweging voor vrede en democratie.

Tientallen van onze vrienden en kameraden hebben grote nood aan financiële hulp voor noodzakelijke operaties, voor protheses en om hun dagelijkse leven zo goed mogelijk te kunnen heropnemen. De tijd dringt, hulp is nu nodig. In samenwerking met onze Nederlandse kameraden van Grenzeloos doet de SAP dan ook een oproep tot financiële steun.

Alle giften, groot en klein, zijn welkom op rekeningnummer NL25INGB0005571638 (Grenzeloos, Haarlem, Nederland) met vermelding van “Ankara”.

IBAN/SEPA: NL25INGB0005571638

BIC: INGBNL2A

Bank: ING BANK N.V (Postbus 1800, 1102 BW, Amsterdam, Nederland)

Wij zorgen ervoor dat het geld naar vrienden in Turkije gaat die er borg voor staan dat het geld rechtstreeks naar de overlevenden van de aanval gaat.

F
E
E
D

B
A
C
K