Het Koerdisch Instituut kan tevreden terugblikken op een geslaagde activiteit i.s.m. met de Vlaamse Volksbeweging (VVB) afdeling Brugge-Oostkust en het Davidsfonds (DF) Sint-Michiels & Sint-Andries (Brugge). Na een aantal pogingen en annuleringen in de twee afgelopen jaren, zijn onze verenigingen en bewegingen er eindelijk in geslaagd om gezellig samen te tafelen en te genieten van de Koerdisch-Armeense keuken, in combinatie met een voordracht rond de Koerdische kwestie (verleden en heden).

Onder de voor de hand liggende aankondiging “Met de Koerdische kwestie aan tafel“, hadden zowel de VVB als het DF een tweetal heel duidelijke doelstellingen voor ogen:

  • De aanwezigen inspireren en engageren zich in te zetten voor de missie van ons Instituut, meer in het bijzonder het sensibiliseren omtrent de mensen- en volkerenrechten in het Midden-Oosten, Eurazië en de Kaukasus.
  • Met dit benefietevenement besteden beide organisaties de opbrengst integraal aan projecten ter ondersteuning van de door oorlog zwaar geteisterde Koerdische regio in Noordoost-Syrië (Rojava).

De aanwezigen van beide organisaties hebben zichtbaar genoten van de Koerdisch-Armeense schotels en volgden de voordracht met bijzonder veel interesse en assertiviteit. Een dankbaar publiek!

Dergelijke activiteiten zetten wij heel graag op de kaart. Het koerdisch Instituut dankt dan ook beide lokale afdelingen (DF en VVB) voor hun inzet. Onze bijzondere dank gaat vooral uit naar Dirk De Schepper. Dirk is al vele jaren sympathisant van ons Instituut en de Koerdische vrijheidsbeweging. Zonder zijn inzet en engagement was dit evenement nooit tot stand gekomen. Ook dank aan Steven Vergauwen (VVB) voor een uitstekende promotie.
F
E
E
D

B
A
C
K