De Turkse luchtmacht heeft afgelopen nacht de Syrische Koerden van Rojava, en de Yezidis van de Iraaks-Koerdistan gebombardeerd. De YPG in Syrië liet weten dat 20 van hun strijders gestorven zijn, en 18 gewond. Er is ook sprake van burgerslachtoffers. In Shengal (Irak) is er ook een burger en 2 Yezidische strijders omgekomen. In Shengal werden een graandepot en een radiostation aangevallen. Eens te meer laat Turkije zien dat het totaal onverdraagzaam is tegenover Koerdische verwezenlijkingen, waar ook ter wereld. Dat de getroffen strijders en burgers op de voorste linie staat in de strijd tegen Daesh laat ook duidelijk zien aan wiens kant de Turkije van Erdogan staat.

De Koerden gaan hun stem verheffen tegen deze misdadigers en zullen tonen dat ze zich niet laten intimideren en de Koerdische verwezenlijkingen ten alle tijden zullen beschermen. Morgen, woensdag 26 april om 14u, gaat er een protest door voor de Turkse ambassade in Brussel (Rue montoyer 4). Ik wil u graag u uitnodigen om uw solidariteit te betuigen en deze actie te komen versterken.

Verder wil ik uw aandacht vestigen op de de gemeenschappelijke verklaring van het Rojava Solidariteitscomité, Vrede VZW en NavBel die de Belgische minister van buitenlandse zaken oproepen om deze aanval te veroordelen en bij zijn Europese collega’s aan te dringen om hetzelfde te doen. Zie de NL en FR pamfletten hieronder.

F
E
E
D

B
A
C
K