De sympathieën van Emir Kir, het Brussels PS-boegbeeld, voor het Turkse extreemrechtse milieu zijn duidelijk gebleken. Het fotomateriaal dat via pers en media enkele maanden geleden werd verspreid zijn daar een duidelijk bewijs van.

Er zijn echter nog wel andere Vlaams-Turkse politici die dwepen met het Turks nationalisme van Erdogan, met de Turks-ultranationalistische partij MHP en met de Grijze Wolven. Dat stelt de Vlaams-Turkse opiniemaakster Pinar Akbas vast in haar artikel voor Doorbraak: “Turks nationalisme in Vlaanderen ondermijnt integratie”.  In deel 1 van haar analyse en onderzoek stelt ze dat linkse partijen hun eigen identiteit en principes uit het oog verliezen voor puur electoraal opportunisme.

Filosofe Tinneke Beeckman schreef het ook al in een opiniestuk in De Standaard: “Wanneer linkse partijen ervan uitgaan dat ze kunnen rekenen op stemmen van kiezers met een dubbele nationaliteit wier hart heel erg rechts klopt, en die in hun oorspronkelijke land van herkomst antidemocraten steunen, dreigen ze op termijn veel te verliezen. Hun ziel eerst, vervolgens hun achterban.”

Pinar Akbas in Doorbraak op 4 mei 2020 –  Links Vlaanderen profiteert van Turks nationalisme – deel 1

F
E
E
D

B
A
C
K