Diverse nieuwsbronnen (AFP, Middle East Eye, France 24) melden dat er op dinsdag 17 augustus minstens drie doden en vijf gewonden te betreuren vielen na een Turkse luchtaanval op een ziekenhuis in Sinjar (NW van Irak). Terwijl alle aandacht van de wereldpers om begrijpelijke redenen naar Afghanistan gaat, maakt Turkije daar handig gebruik van om intussen ziekenhuizen als doelwit te kiezen.
Deze luchtaanval gebeurde met drone-toestellen. Of om het concreter te maken met oorlogstechnologie die ingevoerd wordt vanuit het westen. Het meest cynische is dat Turkije als NATO-lid goede contacten onderhoud met jihadistische en terroristische groeperingen: IS, Al Qaeda en de Taliban.
Volgens Jalal Khalef Bisso, de rechterhand van de burgemeester van Sinjar zijn er bij deze luchtaanval 3 doden geteld en 5 gewonden. Het ziekenhuis is volledig vernield.
De Turkse bombardementen op Basûr, de Koerdische regio in Irak, zijn al maanden aan de gang maar halen amper of nooit de pers. Laat staan dat er enige diplomatieke reactie uit het westen komt. Volgens de informatie die het Koerdisch Instituut bereikt bevinden zich onder de slachtoffers heel wat burgers, waaronder vrouwen, kinderen en ouderlingen.
Verslagen van de drone-luchtaanval zijn terug te vinden via de nieuwspagina’s van Middle East Eye en France 24
F
E
E
D

B
A
C
K