Introduction Black Box screening  

From Kurdish women’s movement to a (feminist) revolution 

w/ Necîbe Qeredaxî & Jineology Committee

 

We 3.10 – 19:00

free entrance

Inscribe: https://beursschouwburg.be/en/events/black-box/introduction-w-necibe-qeredaxi-jineology-committee/

Beursschouwburg

August Ortsstraat 20 -28, 1000 Brussels Hoofdstedelijk Gewest

 

We come together for a collective screening session of the short film Who’s afraid of ideology? by Marwa Arsanios. We introduce the video, invite a fascinating opinion maker to reflect on the subject of the film and serve some delicious fingerfood. Feet under the table, eyes on the screen!

 

We komen samen voor een collectief kijk-moment. We introduceren Who’s afraid of ideology?, een film van Marwa Arsanios, en nodigen een fascinerende opiniemaker uit om vanuit zijn/haar perspectief naar de film te kijken en allerhande reflecties te delen. Wij zorgen voor hapjes! Voeten onder tafel, blik op het scherm.

 

Benieuwd naar hoe de Koerdische vrouwenbeweging zich inzet voor een radicaal feministische strijd en wat de rol is van vrouwen in de (Koerdische) revolutie? Necîbe Qeredaxî – één van de oprichters van het Jineology Committee, journaliste en pleitbezorgster van de Koerdische zaak – deelt met ons haar ervaringen van aan het front in Rojava tot de sociale en politieke invloed van de Brusselse pendant van het Committee. Ze zoomt gedetailleerd in op de betekenis en doelstellingen van Jineologie* en brengt getuigenissen uit Rojava.

 

*Jineologie exporteert de overwinningen van de Koerdische vrouwenbeweging naar de brede samenleving. Jineologie – een neologisme afgeleid van het Koerdische woord voor vrouw jin – kijkt met een kritisch ook naar hoe de positivistische wetenschappen alle vormen van macht monopoliseerde in de handen van mannen.

F
E
E
D

B
A
C
K