mujgan-ekin-2

De Koerdische presentatrice Müjgan Ekin, die twee maanden geleden verdween in Turkije nadat ze volgens een getuige gearresteerd zou zijn door politie-agenten in burger, zou zich momenteel in de Syrische grensstad Jarabulus bevinden. Haar vader heeft telefonisch contact gehad met haar. Op zich is het heel goed nieuws dus, dat de journaliste nog in leven is!

Wel blijven er veel vragen en ongerustheid over haar welzijn bij haar familie, die pas echt gerust zal zijn op het moment dat ze haar gezond en wel kunnen weerzien. Het blijft voorlopig nog een mysterie hoe de journaliste in Jarabulus is terechtgekomen, een Syrische stad die in augustus veroverd werd door het Turkse leger en de door haar gesteunde milities. Het is evenmin geweten of Müjgan Ekin momenteel nog gevangen wordt gehouden en of alles goed gaat met haar.

Velen maken de vergelijking met de zaak van Koerdisch provincieraadslid Hurşit Külter, die in mei dit jaar verdween in de belegerde Koerdische stad Sirnak en die maanden later opdook in de Koerdische Regio van Irak.

Meer zodra we meer vernemen.

Koerdisch Instituut vzw, Brussel, 28/12/2016

F
E
E
D

B
A
C
K