Op donderdag 5 november 2020 hield het Koerdisch Instituut een geslaagde ‘online’ conferentie (Webinar) over de penibele en schrijnende situatie in de niet-erkende republiek Artsakh (Nagorno-Karabach).

Drie sprekers kwamen tijdens deze Interparlementaire Werkgroep (IPWK) aan bod. Ieder in hun domein beschikken deze sprekers over behoorlijke kennis en bagage met betrekking tot de getroffen regio.

  • Journalist Freddy De Pauw bezorgde de deelnemers zijn politieke analyse van het conflict en plaatste het in een internationale context.
  • De Armeense arts Bogoz Muradian was goed geplaatst om de voorgeschiedenis te schetsen en de context van het conflict accuraat te duiden.
  • Journalist Doğan Özgüden lichtte heel specifiek de rol van Turkije toe in dit hele conflict.

De presentatie en moderatie was in handen van de journaliste Rojin Ferho.

Als u onze IPWK heeft moeten missen, of indien er deelnemers zijn die de beelden graag nog eens terugzien, dan kunnen wij u verwijzen naar de link hiernaast via dewelke u de volledige opname kan bekijken.  Video – IPWK Artsakh

We zijn intussen nog geen weekje verder en via de internationale pers verneemt de publieke opinie dat een staakt-het-vuren werd overeengekomen. Dit staakt-het-vuren is opnieuw een stevige slag in het gezicht van de overwegend Armeense bevolking in Artsakh.

Na alle Turkse en Azerbeidzjaanse bombardementen die Artsakh heeft moeten verduren in de recente weken (op burgerbevolking, huizen, kerken en zelfs ziekenhuizen), wordt het land nu verscheurt in een Azerbeidzjaans, Armeens en Russisch deel.

F
E
E
D

B
A
C
K