Discussieer mee op 23 november.
In Syrië vechten verschillende groepen tegen elkaar. Met de aanwezigheid van Russische troepen lijkt het allemaal nog ingewikkelder te worden. Is er een uitweg uit het Syrische labyrint? Hoe moet/kan het verder voor de Syrische bevolking? Wat moet/kan Europa doen, of de NAVO of het tijdenlijke bondgenootschap tegen IS? Welke weg moet het uit? Moet het westen Assad steunen? Hebben de IS-strijders geen recht op hun eigen land, het Kalifaat? Hebben de Koerden recht op een eigen land? Wat met de vluchtelingenstroom? Het conflict in Syrië roept veel vragen op, ongetwijfeld bij u ook.
 
Doorbraak zocht een uitgelezen panel bij elkaar om die vragen te beantwoorden. Derwich Ferho (voorzitter van het Koerdisch Instituut in Brussel), Abied Alsulaiman (docent Arabisch, juridisch vertalen, literair vertalen en cultuurgeschiedenis aan de KU Leuven, campus Sint-Andries in Antwerpen) en Pieter Van Ostaeyen (internationaal bekend als online rapporteur van en onderzoeker naar Syriëstrijders. Hij schreef een boek over de achtergrond van IS ), moderator is Doorbraak redacteur en professor internationale politiek Dirk Rochtus.
 
Huiscartoonist Erwin Vanmol luistert de avond live op met zijn cartoons, als een alternatieve commentator bij het gesprek op het podium. Jean-Pierre Rondas rondt de avond af met enkele conclusies bij het debat.
 
Nadien kunt u natuurlijk aan de bar blijven hangen met de redactie van Doorbraak. Na deze avond met meer dan een mening kan u geïnformeerd naar huis, in de wetenschap dat u Doorbraak hebt gesteund.
*
Het Doorbraak Café vindt plaats op maandag 23 novemeber, om 19.30 uur in Theater Tinnenpot in Gent. Parkeren doet u best in de betaalparking Sint-Michiels of Vrijdagmarkt. Een korte wandeling door de binnenstad van het fiere Gent brengt u dan in de Tinnenpot.
 
Inkom: 10 euro.
 
Vooraf inschrijven helpt ons :[email protected].
F
E
E
D

B
A
C
K