Gastentafel

Een leuke werkvorm is onze gastentafel waarbij u letterlijk kunt proeven van de Koerdische of Armeense cultuur.

Tijdens het aperitief geeft onze gastspreker een lezing over één van de thema’s waarrond wij werken.

Waarna er onder een lekkere Koerdische of Armeense maaltijd nagepraat kan worden over het onderwerp.

Hierdoor maakt u op een heel aangename en laagdrempelige manier kennis met het onderwerp en is er ruimte voor een meer informeel vraaggesprek met de gastspreker.

U kunt er ook voor opteren om deze activiteit te organiseren als benefietetentje voor wederopbouwprojecten (zie onze DONEER pagina) in de zwaar getroffen Koerdische regio’s.

Contacteer ons gerust voor meer informatie.

 

Hieronder een overzicht en korte beschrijving van de schotels die we aanbieden voor een gastentafel. Varianten op dit aanbod zijn zeker bespreekbaar.

Yaprakh / Sarma

In het Koerdisch heet het gerecht yaprakh of iprakh (iprax). Yaprakh is een typisch recept uit de keuken van het Midden-Oosten.bestaande uit gevulde wijnbladeren. Het wordt gemaakt van druivenbladeren, (schapen-)gehakt, rijst en kruiden.

Het is de vegetarische versie van yaprakh, namelijk de Sarma die wij aanbieden als het standaard aperitief- of bijgerecht voor de gastentafel.

Tirşik 

Tirşik is een klassieke Koerdische groentestoofpot die een beetje doet denken aan ratatouille. Meestal wordt dit gerecht geserveerd met Bulgur of Savar (zie lager).

De tirşik is een stoofpot met een groentemengeling naar keuze: ui, aubergine, groene, gele en rode paprika’s, courgette, snijbiet, fijngehakte pikante rode peper (naar smaak), verse tomaten of tomatenconcentraat (naar keuze), look (naar keuze), zwarte en/of rode peper, zout, olie of boter. Tirşik is een vegetarisch gerecht, maar er kan geopteerd worden voor een tirşik met rundsvlees. 

Savar (vegetarisch bijgerecht)

Savar bestaat in hoofdzaak uit bulgur. Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum (harde tarwe). Het heeft een licht notige smaak. De hoge voedingswaarde maakt dat bulgur een prima vervanger is voor rijst of couscous.

De bulgur wordt bereid met kruiden, tomaten en tomatenpasta hetgeen uiteindelijk resulteert in een heerlijke Savar. 

Aan een Koerdische gastentafel mag uiteraard het ovenverse Koerdische brood niet ontbreken. 

Geïnteresseerd?

Stuur ons een berichtje

Opties

X
F
E
E
D

B
A
C
K