Een boeiende kijk op de Koerdische regio’s

Ons Instituut geeft voordrachten en lezingen over heel Vlaanderen

We nemen de deelnemers mee doorheen het uitgestrekte Koerdistan.

Het Koerdisch Instituut past zich aan het doelpubliek en hun interesses aan. De focus kan gericht zijn op het geschiedkundige, op geografische en culturele aspecten en/of op de etnisch-religieuze diversiteit van de regio. Ander publiek heeft dan weer interesse in meer actuele thema’s: de actualiteit in Turkije, Syrië, Irak, Iran of Kaukasus, de geopolitieke krachtsverhoudingen, de Koerdische strijd voor gendergelijkheid en vrouwenrechten, de huidige situatie met Islamitische Staat, enz. Of een combinatie van al deze thema’s? De exacte thematiek is bijgevolg vooraf af te spreken.

Koerdistan is bij uitstek de expertiseregio van het Koerdisch Instituut. Ons Instituut beschikt over een uitgebreid netwerk aan gastsprekers met academische, politieke of journalistieke achtergrond.

Desgewenst kan de lezing aangevuld worden met filmfragmenten, een infostand, een vraaggesprek of een debat. We maken het heel graag interactief onder alle deelnemers.

​Waarom de activiteit niet uitbreiden tot een lekker Koerdisch of Armeens etentje (zie gastentafel) of luistert u deze op met folkloristische muziek of een tentoonstelling?

 
‘Online’ informatiesessies via ‘webinar’

De hogervermelde voordrachten/lezingen kunnen probleemloos ‘van op afstand’ doorgaan. Het Koerdisch Instituut beschikt over aangepast presentatie- en beeldmateriaal om een ‘online’ informatiesessie of webinar op te zetten.

Er kan gebruik gemaakt worden van onze Zoom-licentie waarbij een max. van 100 personen online kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd?

Stuur ons een berichtje

Opties

X
F
E
E
D

B
A
C
K