26nov13:0015:00Het Koerdisch Instituut werkt mee aan de jaarlijkse 'Brussel Helpt' solidariteitsactie - "Spaghetti Noshidjan be"

Evenement details

Wat?

Het Koerdisch Instituut zal als partnerorganisatie van “Brussel Helpt” op zaterdag 26 november porties eigenbereide spaghetti serveren in onze lokalen.

Onder een eigen benaming “Spaghetti Noshidjan be” (zie lager) zullen wij samen met heel wat andere organisaties verspreid over Brussel klaar staan om bezoekers gastvrij te ontvangen met een bord Spaghetti Bolognaise.

Waarom?

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met de gemeenschapscentra en tal van Brusselse partners. Zij verzamelen fondsen, sensibiliseren en mobiliseren voor en rond een Brussels goed doel. Dit jaar steunt Brussel Helpt de jonge Brusselse vzw Kinumai. Kinumai wil Brussel beter toegankelijk maken voor mensen met een beperkte mobiliteit, vaak rolstoelgebruikers.

Doel: op zaterdag 26 november met zoveel mogelijk mensen, op verschillende plaatsen in Brussel (en daarbuiten), spaghetti eten voor het goede doel.

Hoe werkt het?

Op de website Brusselhelpt.be worden porties spaghetti aangeboden en verkocht door de partners van Brussel Helpt. Een portie spaghetti kost 10 euro. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel.

Spaghetti Noshidjan be?

Bij de Koerden krijgt het woord gastvrijheid een geheel andere dimensie. In de Koerdische traditie is ‘samen eten’ van groot belang en bijgevolg verwelkomen zij hun gasten met een bijzonder rijk gevulde tafel. Tijdens de maaltijd komt de uitspraak “Noshidjan be” wel is aan bod. Wat zoveel betekent als “gezondheid”. Want, dat is het wat Koerden hun gasten toewensen wanneer ze voldaan de tafel verlaten. Hierbij onze aankondiging op de webpagina van Brussel Helpt.

Meer

Tijd

(Zaterdag) 13:00 - 15:00(GMT+00:00)

Locatie

Koerdisch Instituut vzw, Bonneelsstraat 16, 1210 Brussel

Organisator

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

F
E
E
D

B
A
C
K