Februari, 2020

06feb(feb 6)19:0009(feb 9)17:00Koerdische dagen in samenwerking met het Rodenbachfonds te Hoeilaart

Meer

Evenement details

Van donderdag 6 februari tot en met zondag 9 februari doet het Rodenbachfonds Hoeilaart beroep op het Koerdisch Instituut voor de organisatie van een evenement dat als naam “Koerdische dagen” kreeg.

De Koerdische dagen vinden plaats in het Gemeenschapscentrum Felix Sohie te Hoeilaart en ziet er als volgt uit:

  • FOTOTENTOONSTELLING – Vanaf donderdag 6 februari tot zondag 9 februari loopt een fototentoonstelling in de polyvalente zaal Molenberg, die zich toespitst op een beklijvende fotoreportage van Toon Lambrechts. Deze journalist trok meerdere malen naar Rojava, de Koerdische autonome regio’s in Syrië, en naar Shengal (Sinjar), de Yezidi-stad in Irak die in augustus 2014 etnisch gezuiverd werd door de Islamitische Staat. Hij maakte voor het Koerdisch Instituut een aangrijpende fotoreportage over deze reizen. Zijn fotomateriaal wordt aangevuld met prachtige sfeer- en natuurbeelden vanuit de Koerdische regio’s, ons aangeboden door een trouwe vrijwilliger: Paul Van Capellen. De openingsuren voor de tentoonstelling zijn: donderdag 19u tot 21u, vrijdag 10u tot 12u en 14u tot 18u, zaterdag 10u tot 12u en 14u tot 18u, en zondag 14u tot 17u.

  • FILMVOORSTELLING “ZAGROS” – donderdagavond (6-02) wordt er in de zaal van de cafetaria de film Zagros getoond. Dit is een langspeelfilm van de gelauwerde Vlaams-Koerdische regisseur Sahim Omar Kalifa. De film gaat over een jonge Koerdische vrouw die wordt beschuldigd van overspel en met haar dochtertje naar Brussel vlucht. Haar man Zagros, overtuigd van haar onschuld, reist hen achterna. Maar eenmaal in Brussel begint hij te twijfelen. Zagros moet kiezen tussen de liefde voor zijn vrouw en de eer van zijn familie. Een mooi, integer doch menselijk drama. De film start om 20u.

  • APERITIEFBABBEL – Op zondagvoormiddag (9-02) bezorgt voorzitter Derwich Ferho van het Koerdisch Instituut het aanwezige publiek informatie over de Koerdische kwestie tijdens een luchtige en interactieve babbel, meer bepaald over het verleden, het heden en de nabije toekomst. Wat is bijvoorbeeld de impact van het huidige conflict in Noord-Syrië op onze samenleving in Vlaanderen? De aperitiefbabbel start om 10u30 in de polyvalente zaal Molenberg.

Het Koerdisch Instituut bedankt het Rodenbachfonds Hoeilaart voor al hun inspanningen om van deze dagen een succes te maken.

Tijd

6 (Donderdag) 19:00 - 9 (Zondag) 17:00

Locatie

GC Felix Sohie - Gemeenteplein 39 - 1560 Hoeilaart

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
F
E
E
D

B
A
C
K