Maart, 2022

01mar11:0014:00Persconferentie in aanloop van Belgische rechtszaak: Aanklacht tegen 4 Turkse agenten & betrokkenheid van Turkse instanties

Meer

Evenement details

Op 11 maart 2022 worden 4 Turkse agenten vervolgd voor deelname aan een vereniging van misdadigers en aan de activiteiten van een terroristische groep. Deze zaak zal worden behandeld door de 23ste correctionele kamer van de Rechtbank van Eerste Aanleg te Brussel. De 4 beklaagden behoren tot een groep die een moordaanslag in België plande tegen 2 Koerdische prominenten, Remzi Kartal, de covoorzitter van Kongra-Gel en Zubeyir Aydar (zie foto)

Er zal op 1 maart e.k. een persconferentie doorgaan in de Brusselse Press Club. Er komen getuigenissen uit verschillende Europese landen en er zal een goed gedocumenteerd rapport worden gepresenteerd dat werd opgesteld door een journalist i.s.m. het Koerdistan Nationaal congres (KNK) met voorbeelden van activiteiten van Turkse agenten in Europa.

De volgende sprekers zullen aanwezig zijn op de persconferentie:

  • Jan Fermon, Belgisch advocaat; hij verdedigt Aydar en Kartal in de Belgische zaak. Hij verschaft informatie en beantwoordt vragen m.b.t. de strafprocedure.
  • Antoine Comte, Frans advocaat; hij getuigt over soortgelijke incidenten in Frankrijk en was heel nauw betrokken bij de rechtszaak over de moorden op 3 Koerdische vrouwen in Parijs (2013).
  • Hayko Bağdat en Erk Acarer; Turkse journalisten woonachtig in Duistland. Beiden hebben in de afgelopen jaren deze zaak van nabij opgevolgd.
  • Zubeyir Aydar en Remzi Kartal; de 2 prominente Koerdische personen die werden bedreigd (foto)

 

 

Tijd

(Dinsdag) 11:00 - 14:00

Locatie

Press Club Brussels Europe - Froissartstraat 95 - 1040 Brussel

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X
F
E
E
D

B
A
C
K