September, 2019

24sep19:0021:00Politiek debat Vlaamse Vredesweek - "Mag het wat m€€r zijn?"

Meer

Evenement details

Vanuit zijn sensibiliserende en activerende functie voor mensen- en volkerenrechten, wijst het Koerdisch Instituut erop dat vrede en democratie broze verworvenheden zijn waar we ons als samenleving blijvend voor moeten engageren.
Het spreekt voor zich dat het Koerdisch Instituut met veel overtuiging de campagne steunt rond de Vlaamse Vredesweek, een initiatief van Pax Christi Vlaanderen in samenwerking met diverse partnerorganisaties.

Vanuit deze optiek roept het Koerdisch Instituut op om aanwezig te zijn op een politiek debat. België is lid van de VN-Veiligheidsraad. De Vlaamse Vredesweek nodigen de leden van verschillende politieke partijen die zetelen in de commissie buitenlandse betrekkingen van het federaal parlement uit om hun visie hierover te geven. De Vredesweek roept op tot meer in investeringen in Vredesopbouw. Wat is de visie van de verschillende partijen hierop? Welk engagement leggen ze aan de dag voor de nieuwe bestuursperiode?

Programma

  • Inleiding door Willem Staes, medewerker veiligheid en ontwapening Pax Christi Vlaanderen
  • Sprekers: leden van de commissie buitenlandse betrekkingen van het federaal parlement uit de verschillende politieke partijen werden uitgenodigd

Voor méér informatie verwijzen we naar de website van de Vlaamse Vredesweek: https://www.vredesweek.be/activiteit/mag-het-wat-m€€r-zijn-politiek-debat-vlaamse-vredesweek

Tijd

(Dinsdag) 19:00 - 21:00

Locatie

Mandela Zaal in Sleepwell Hostel, Dambordstraat 23, Brussel

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
F
E
E
D

B
A
C
K