24feb15:0017:00Tentoonstelling van kunstschilder Rehîmo - Opening op 24 febr.

Evenement details

Zaterdag 24 februari (vanaf 15u tot 20u) start de opening van een tentoonstelling in de Kerk te Veltem.
Koerdisch kunstschilder Rehîmo neemt ons a.d.h. van zijn schilderwerken mee in zijn reisparcours. Landschappen en herinneringen aan een reis doorheen de twee werelddelen en de kleuren van de ziel.
Rehîmo is aangetrokken door levendige kleuren als rood, blauw, geel. Hij verkent vormen en kleuren bij het kruispunt van Oost en West, herinnering aan oosterse dromen, het vrouwelijke en het heilige, stille levens van hier en ginds, abstracte uitdrukkingen…

Geboren in Amudé in Syrisch Koerdistan in 1962, waar hij zijn kinderjaren doorbrengt volgens de lokale tradities. Sinds zijn prille jeugd geboeid door het tekenen, gaat hij naar Damascus studeren. De oostelijke hoofdstad geeft hem de kans open te bloeien en biedt hem nieuwe kansen. Dit is het begin van zijn loopbaan als kunstenaar. Hij kan met zijn eerste tentoonstellingen naar buiten komen.

Gedwongen zijn land te verlaten vindt hij toevlucht in België waar hij zich in 1993 vestigt. De keuze van België is niet toevallig. Hij vestigt zich in een cultureel dynamisch land met een zeer grote picturale traditie met Brueghel, Van Eyck, Magritte en Wouters. Rahimo gaat wonen in Etterbeek.

Meer

Tijd

(Zaterdag) 15:00 - 17:00(GMT+00:00)

Locatie

Kerk Veltem (Dorpsplein 1, Herent)

F
E
E
D

B
A
C
K