Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Receptie steuncampagne rechtszaak tegen Koerdische mediahuizen, politici en activisten

February 24, 2017 @ 18:00 - 22:00

Bij deze willen we u hartelijk uitnodigen voor een receptie op vrijdag 24 februari, vanaf 18h in De Markten in Brussel. Met deze receptie willen we iedereen bedanken die de campagne gesteund heeft tegen de juridische vervolging van een aantal belangrijke Koerdische verenigingen, media en politici. Zij werden in België vervolgd voor ‘terrorisme’ op aandringen van de Turkse staat, die zich burgerlijke partij heeft gesteld.

Tijdens de receptie wordt er meer uitleg gegeven over het verloop van het proces door advocate Joke Callewaert en voormalig Koerdisch parlementslid Zübeyir Aydar – lid van de bestuursraad van het Koerdistan Nationaal Congres (KNK) en één van de beklaagden in het proces. Waarna er onder een lekker Koerdisch hapje en een drankje op een ontspannen manier bijgepraat kan worden.

Zoals u ondertussen waarschijnlijk al vernomen heeft, betekende de eerste uitspraak  in deze rechtszaak een grote opluchting voor alle betrokkenen. De Brusselse Raadkamer heeft op 3 november 2016 beslist dat het Turks-Koerdische conflict beschouwd moet worden als een ‘gewapend conflict’ en dat de terrorisme-wetgeving dus niet van toepassing kan zijn. De sensibiliseringscampagne tijdens het eerste proces was een sterke stem tegen de uitholling van vrijheden en democratie en tegen het misbruik van antiterreurwetten voor het vervolgen van politieke opposanten in België.

Niet veel later ging het Federaal Parket echter tegen dit vonnis in beroep, waardoor de juridische vervolging opnieuw verder gaat. Tijdens de receptie zullen we dan ook bespreken hoe de steuncampagne verder gezet kan worden.

Praktisch:

Tijd: vrijdag 24 februari, vanaf 18h

Locatie: Middenzolder, De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel

Graag een bevestiging via [email protected] als u aanwezig kan zijn op de receptie, zodat we weten voor hoeveel personen er hapjes voorzien moeten worden.

De receptie wordt aangeboden door het Koerdisch Instituut, het Solidariteitscomité Rojava, Info-Turk en NavBel (Raad van Gemeenschappen uit Koerdistan).

 

Details

Date:
February 24, 2017
Time:
18:00 - 22:00
Event Category:

Venue

De Markten
Oude Graanmarkt 5
Brussel, 1000 Belgium
+ Google Map